fbpx
Få et tilbud
Luk tilbudsformular
1/3

Hva' kan vi hjælpe med?

Vælg en eller flere kategorier

14. dec 2017

10 Webdesign trends vi vil se mere til i 2018

Webdesign trends: Vi har samlet 10 tendenser, som vi mener, at vi kommer til at se meget mere til i 2018. De nye tendenser giver nogle nye muligheder ift. det grafiske udtryk. Dette betyder at vi på grafikken kan begynde at tænke meget mere kreativt, og virkelig føre skæve ideer ud i virkeligheden. Vi glæder os i hvert fald til at arbejde og freestyle med design og brugeroplevelsen.

“Broken Grid”

“Tænk ud af boxen” er noget, som visuelt bliver taget bogstaveligt. Tekst behøver ikke længere være i stringente rammer. Billeder, kasser m.m. overlapper hinanden og bryder konventionerne. Denne tendens vil vi se mere til i 2018. En tendens som vil give designere mulighed for at freestyle og slippe kreativiteten løs. Med broken grid efterlades vi også med flere designmæssige muligheder. Så forbered dig på skæve vinkler og sjove og kreative hjemmeside opsætninger.

Flere Illustrationer & Ikoner

“Et billede siger mere end 1000 ord” – Illustrationer og ikoner vil komme til at dominere mere i 2018. Vi kommunikerer mere og mere i billeder, og vi kan forklare kompleksitet i billeder eller ikoner. Illustrationer kan mange gange være mere virkningsfulde end ren tekst, samtidig er det mere spændende at kigge på. Illustrationer kan også være med til at møde alle dine brugere i øjenhøjde. Alle kan identificere sig med en illustration, hvis og såfremt den er neutralt ladet. Illustrationer portrætterer ikke nødvendigvis hudfarve m.m., som et billede gør. Derfor taler illustrationer og ikoner til en større brugerskare, da de ikke er diskriminerende.

Bløde- og Organiske Former

Vi ser det allerede meget, men vi vil se endnu mere til de afrundede kanter i 2018. Du har sikkert lagt mærke til, at dit profilbillede på Facebook ikke længere er firkantet. Facebook har givet det et blødt udtryk og gjort dit profilbillede rundt, når dine kommentarer vises for andre brugere. Derudover har dit firkantet profilbillede på din profil fået afrundede hjørner. Facebook og flere HAR gjort deres udtryk mere blødt og organisk, og det er en tendens, som vi ikke kommer udenom.

Flere Animationer

Vi kommer også til at se hjemmesider, hvor der arbejdes mere og mere med animationer. Man bruger animationerne til at skabe liv på sitet. Det kan være objekter der slider ind fra siden, skiftende tekst m.m.

Serif Fonts

Serif fonts vil komme mere i fokus i 2018. Vi vil altså komme til at se flere “fødder” i det nye år. “Fødderne” skaber en bedre læsbarhed, da seriffer binder bogstaverne bedre sammen. Med seriffer kan du også skabe et flot og elegant udtryk på din hjemmeside.

“Flyvende” Menuer

Brugervenligheden skal være i top, og vi ser flere og flere såkaldte “flyvende” menuer. Menuen vil følge brugerne i takt med deres interaktion med hjemmesiden. Menuen er derfor ikke længere fasttømret til toppen, men følger brugerne, som de scroller ned af siden. Dette kan give nogle designmæssige muligheder og udfordringer, som kalder på en masse kreative tanker.

<Video>

Vi har set udviklingen på de sociale medier, hvor video har overtaget vores nyhedsstrøm. Hvorfor har det det? – ganske enkelt fordi det virker. Vi kommer til at se en lignende udvikling på hjemmesider. Der vil komme flere videoer, levende billeder, som bl.a. skal være med til at forklare komplekse emner for brugerne.

Tænk Mobil Først

Mobilen har overhalet desktop. Vi ser nyheder og tjekker hjemmesider fra vores mobil som aldrig før, og det vil kun fortsætte med at stige i 2018. Derfor SKAL du designe din hjemmeside, så den fungerer perfekt på mobilen såvel som desktop.

Bløde Skygger & Dybde

Vi havde bløde- og organiske former, med det kommer også bløde skygger og dybde i hjemmesider. Vi vil se, at der bliver leget med skygger og dybde for at give hjemmesider et tredimensionelle udtryk frem for et flat design, som vi har set tidligere.

Brugerinteraktion – Userexperience (UX)

Vi kommer til at se at brugerne interagere med hjemmesider på en ny måde. Når musen holdes over et element sker “der noget”. Dette giver en bedre brugeroplevelse, og det inddrager brugerne på et helt andet niveau end før.

Benytter din hjemmeside allerede nogle af disse trends? -eller synes du at din hjemmeside mangler noget? – Vi, hos Wunderly, kan hjælpe dig både med ideer og udførelse.